PREMIUMAnalýza dluhopisů: Trigema

Trigema je česká investiční společnost s kořeny v roce 1994, kdy ji s několika partnery založil její dnes jediný akcionář, devětapadesátiletý podnikatel Marcel Soural. Původně ji zakládal jako stavební společnost, která se časem rozrostla i o development a v následujících letech i o další činnosti, např. investice do start-upů.

Developmentem je skupina známá především. Ve spolupráci s vlastní stavební firmou se developerská odnož skupiny věnuje především výstavbě bytových domů v Praze. Onou stavební společností je Trigema Building, která v Česku patří mezi přední stavební firmy.

Rezidenční development byl hlavním zaměřením Trigemy i v loňském roce, ve kterém prodala 223 bytů v Praze a Plzni. Protože ale jako jeden z prvních developerů reaguje na trend rostoucí poptávky po nájmech ve větších městech (hlavně z důvodu nedostupnosti vlastního bydlení), začíná si některé projekty ponechávat do vlastního portfolia právě k institucionálnímu pronájmu, jako třeba architektonicky unikátní budovu Fragment v pražském Karlíně, kterou v loňském roce po šesti a půl letech dokončila. Dům pojme 240 lidí a loni zabodoval ve všech architektonických soutěžích.

 

Chcete znát veškeré detaily o této firmě? Vyzkoušejte prémiový obsah.

 

 

 

Jedna odpověď

  1. Jak se díváte na spolehlivost zeleného ratingu (a střetu zájmů) kdy Greenometer je vlastněn ČSOB která je zároveň spolumanažerem emise? Neříkám, že se Trigema nesnaží stavit energeticky úsporně / zeleně, ale trochu konflikt zájmu to je, ne?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *